Hoe zorg je voor meer bestellingen, aanvragen of ingevulde contactformulieren? Je kunt natuurlijk meer geld en tijd spenderen aan werven van nieuwe websitebezoekers. Echter is het vaak veel effectiever om juist meer uit je huidige websitebezoekers te halen. Met conversie optimalisatie (CRO) help ik je om je websitebezoekers sneller een concrete actie te laten ondernemen op je website.

Waarom jij de conversie van je website wilt verhogen.

Zonder grote advertentiebudgetten resultaat maximaliseren uit je huidige bezoekers.

Sturen op basis van keiharde data en niet op basis van je onderbuikgevoel.

Bezoekers verleiden om actie te ondernemen met experimenten en overtuigingstechnieken.

Obstakels en knelpunten op je site wegnemen voor duurzaam resultaat.

Een groot verschil kan al met de kleinste aanpassing.

Natuurlijk wil je dat jouw websitebezoekers allemaal een actie ondernemen. Een bestelling plaatsen, contactformulier invullen of de telefoon pakken. Echter haakt doorgaans zo’n 98 (!) procent af zonder tot conversie over te gaan op de gemiddelde website. Dan kun je natuurlijk nieuwe bezoekers gaan werven, om meer conversies en dus meer omzet te realiseren. Maar vaak is het veel kostenefficiënter én toekomstbestendiger om juist met je huidige websitebezoekers aan de slag te gaan. Want de kleinste wijzigingen en optimalisaties op je website kunnen al grote verschillen opleveren! De kleur van een knop, de call-to-action tekst, de structuur van de pagina of de lengte van een formulier bijvoorbeeld. Er zijn talloze variabelen die je kunt optimaliseren om meer conversies te realiseren.

Doelstellingen - digitaldedication
Conversie optimalisatie - Digital Dedication

Meetbaar maken, inzichten verkrijgen en analyseren.

Waar begin je als je jouw conversies wilt optimaliseren? Het begint bij inzicht krijgen. Het welbekende gezegde ‘meten is weten’ is absoluut kloppend. Worden jouw conversies allemaal al goed doorgemeten in Google Analytics? Zijn er andere mogelijke acties die je bezoeker kan ondernemen, waar je nog niet actief op stuurt? De juiste data is cruciaal om te analyseren welke stappen ondernomen dienen te worden.

Om dit op orde te krijgen, zorgen we dat alle mogelijke conversies volledig meetbaar zijn. Van telefoonverkeer tot formulieren en van bestellingen tot klikken op een knop. Als alles inzichtelijk is, kunnen we bepalen waar er winst te behalen valt. Vervolgens stellen we hypotheses op en prioriteren we de optimalisaties en testen die we uit gaan voeren.

Van slimme A/B tests tot personalisatie.

Zodra we weten welke optimalisaties we door kunnen voeren en op welke punten frictie plaatsvindt bij je websitebezoekers, kunnen we gaan testen. Middels A/B testing tools zoals Google Optimize (gratis) of VWO (betaald) gaan we tests uitvoeren. Denk hierbij aan meerdere varianten van een call-to-action knop of tekst, meer of juist minder informatie op je productpagina of een korter invulformulier. Vaak wordt er gezegd dat er voor representatieve A/B tests doorgaans veel bezoekers (10.000+) nodig zijn op je website. Uiteraard is meer beter, maar dit betekent zeker niet dat er met lagere aantallen geen waardevolle tests gedraaid kunnen worden. In mijn ervaring zijn er ook bij kleinere websites al significante verschillen waar te nemen.

Naast A/B testen in alle soorten en maten, is het ook mogelijk om de website te personaliseren voor je bezoeker. Door bijvoorbeeld bedrijfsdata of historisch websitegedrag in te zetten, kunnen we een relevantere website voor de bezoeker tonen. Hiervoor werk ik met de softwaretool Klue.

Ik help je graag om praktische inzichten te verkrijgen vanuit data en dit te vertalen naar hogere conversies.

Digital dedication

Ben je klaar om de volgende stap te maken op online gebied? Neem contact met mij op en ik deel graag mijn ideeën over jouw vraagstuk.

KLANTCASES

Hoe ik mijn klanten geholpen heb met optimaliseren van conversies.

Lees in de laatste klantcase hoe ik de uitdagingen van klanten heb aangepakt en wat dit hen heeft opgeleverd.

V.O. Patents & Trademarks is één van de grootste dienstverleners in Europa op het gebied van intellectueel eigendom. V.O. zat met de uitdaging om de ondernomen marketinginspanningen beter inzichtelijk te maken. Hoeveel conversies vinden er plaats? Waar komen deze vandaan? Welke conversies kunnen we optimaliseren? Welk kanaal is effectief? Samen hebben we een plan van aanpak opgesteld en tot uitvoer gebracht om dit te realiseren.

Daarom Digital Dedication.

Sinds 2012 sterk in online

8+ jaar ruime ervaring als online marketing specialist. Brede expertise in o.a. social media, content, analytics, advertising, leadgeneratie en conversie optimalisatie.

Van strategie tot uitvoer

Mijn kracht ligt in het meedenken over het totaalplaatje: op conceptueel niveau uitzoomen, een strategie vormgeven en deze samen uitvoeren.

Technisch onderlegd

Naast een liefde voor mooie dingen maken en online resultaat behalen, ben ik ook in staat om zelf technische ontwikkelingen door te voeren in HTML, CSS, PHP of Javascript.

Bij jouw bedrijf of op afstand

Hoe je onze samenwerking wilt vormgeven is aan jou. Ik ben beschikbaar om bij jou op kantoor te werken en ‘in person’ advies te geven. Maar ook op afstand help ik je vooruit.

Afspraak is afspraak

Ik ga je geen gouden bergen beloven. De online wereld verandert immers snel. Maar je mag ervan uitgaan dat ik er altijd alles aan doe om jouw doelstellingen te behalen.

Growth kit.

Een selectie van mijn favoriete tools om jouw bedrijf te laten groeien.

Google Partner - DIgital Dedication
Bing professional - DD
Devi Schmidt - Neem contact op

Samen een digitale boost aan jouw organisatie geven?

Wil je weten hoe je meer online resultaat kunt behalen met jouw bedrijf, product of dienst? Neem contact op met Devi. Hij helpt je graag verder en denkt met plezier mee over jouw businesscase.

Samen een digitale boost aan jouw organisatie geven?

Wil je weten hoe je meer online resultaat kunt behalen met jouw bedrijf, product of dienst? Neem contact op met Devi. Hij helpt je graag verder en denkt met plezier mee over jouw businesscase.

Devi Schmidt - Neem contact op