Van onvoldoende inzicht in de doelgroep, geen duidelijk plan en een sterk verouderde website naar een heldere identiteit, uitgedachte customer journey en een marketingplan voor de komende jaren. Voor InnoPet hebben we het fundament gelegd om heel Europa te veroveren met haar hondenbuggy's.

InnoPet Digital Dedication

Introductie

InnoPet is sinds 2007 uitgegroeid tot een toonaangevend merk in diermobiliteit. Met de verkoop van de hondenbuggy is InnoPet Europees marktleider en helpen zij mens en dier langer van elkaar te genieten. Eind 2021 kwam eigenaar Sven bij ons terecht met een mooie uitdaging. Hoewel het Nieuwegeinse bedrijf elk jaar fors groeit in omzet en de verkoop van hondenbuggy’s, liepen zij op digitaal gebied simpelweg een paar stappen achter. Er was geen plan, geen goed beeld van de doelgroep, de website was al meer dan 10 jaar oud en voor social media was geen tijd. InnoPet had geen idee waar hun verkopen nou precies vandaan kwamen, welke rol online hierin speelt en hoe zij hier grip op konden krijgen. Aan ons de taak om hier sturing in te geven.

Aanpak

Omdat het ontbrak aan een goed beeld van de doelgroep en überhaupt van het bedrijf zelf, zijn we eerst teruggegaan naar de basis. In meerdere creatieve sessies hebben we antwoord gevonden op de vragen:

  • Wie zijn we eigenlijk? Waar staan we voor? Waarom doen we wat we doen?
  • Wie is onze doelgroep? Wie is onze gebruiker?
  • Wat willen we bereiken? Wat is onze BHAG?

Uit deze sessies is een kersverse missie, visie en merkverhaal gekomen met een nieuwe payoff: ‘Bringing back happiness’. Met haar producten heft InnoPet immers beperkingen op en creëert mogelijkheden om weer samen met je viervoeter naar buiten te gaan. Ook hebben we vanuit deze sessies buyer persona’s opgesteld en de customer journey vormgegeven aan de hand van het See, Think, Do & Care model van Google. Welke stappen doorloopt een potentiële klant en hoe kunnen wij daarop inspelen?

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met een marketingplan voor de komende drie jaar. We hebben een stip op de horizon gezet en de route daarnaartoe uitgestippeld. De belangrijkste focus voor het eerste jaar? Een toekomstbestendige digitale aanwezigheid en groei in merkbekendheid onder eindgebruikers.

Samen met digital agency Super Interactive is er een nieuwe huisstijl vormgegeven en een nieuwe website gebouwd die precies aansluit bij onze plannen voor de komende jaren. In januari 2023 is de website gelanceerd. De website en online inspanningen hebben we meetbaar gemaakt in een online dashboard zodat we de belangrijkste conversies en KPI’s inzichtelijk en transparant hebben.

Met dit alles is het fundament gelegd voor de marketingactiviteiten van de komende jaren en hebben we InnoPet in staat gesteld om heel Europa te veroveren met de hondenbuggy.

Resultaten

✅ Er is een duidelijke missie, visie, kernwaarden en merkverhaal vormgegeven

✅ Er is een goed beeld van de doelgroep en de customer journey

✅ Er is een nieuwe huisstijl die aansluit bij het nieuwe merkverhaal

✅ Er is een marketingplan voor de komende jaren en daarmee zijn er doelstellingen, focus en structuur

✅ Er is een toekomstbestendige website gebouwd die aansluit bij de doelstellingen

✅ De belangrijkste conversies en KPI’s uit de digitale inspanningen zijn meetbaar gemaakt in een real-time dashboard

En daar blijft het niet bij, want InnoPet en Digital Dedication werken nog steeds samen om de komende jaren nog meer mensen en dieren een leven lang van elkaar te laten genieten.

“Hier komt tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.”

Rogier Paans
Marketing manager, V.O. Patents & Trademarks

Gebruikte tools

Devi Schmidt - Neem contact op

Ook een digitale boost aan jouw organisatie geven?

Wil je weten hoe je meer online resultaat kunt behalen met jouw bedrijf, product of dienst? Neem contact op met Devi. Hij helpt je graag verder en denkt met plezier mee over jouw businesscase.

Samen een digitale boost aan jouw organisatie geven?

Wil je weten hoe je meer online resultaat kunt behalen met jouw bedrijf, product of dienst? Neem contact op met Devi. Hij helpt je graag verder en denkt met plezier mee over jouw businesscase.

Devi Schmidt - Neem contact op